Acht kandidates strijden om de titel van Miss Batjesprinses in Roeselare

Zeven dames die op 25 juni voor het kroontje van Batjesprinses gaan, Bieke Bruneel ontbreekt. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op zaterdag 25 juni strijden acht meisjes naar de titel van Miss Batjesprinses in Roeselare. Het is 25 jaar geleden dat de verkiezing georganiseerd werd.

Wie nostalgisch aan de Batjes in Roeselare denkt, mijmert ook ongetwijfeld over de vele edities van de Batjesprinses die verkozen werd. Na een kwarteeuw komt er nu een nieuwe editie van Miss Batjesprinses, initiatiefnemer is Yana Parmentier Leman, zelf erg ervaren als het om missverkiezingen gaat.

In totaal zijn er acht meisjes geselecteerd voor de verkiezing. Daarbij drie meisjes uit Roeselare zelf: Bieke Bruneel, Nanthana Sornsati en Emmely Bogaert. Daarnaast hebben we Celine Vanhoenshoven, Kylie Vermeulen, Asharwija Samantha, Tatjana Van Weehaeghe en Karen Windels. Allen afkomstig uit de regio, behalve Asharija. Zij woont in Utrecht en neemt deel met een reden. “Ik heb een mentaal psychotische kwetsbaarheid en wil op deze manier meer aandacht vragen voor de ziekte. Ik wil bewijzen dat je ook met deze ziekte kunt stralen”, vertelt ze.

De finale vindt op zaterdag 25 juni plaats tijdens de Batjes, op het podium op de Grote Markt. De winnares zal een jaar lang als ambassadrice van Roeselare functioneren.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier