Acht kandidaten voor de titel van Kuurnse Poorter en Poorteres

V.l.n.r. Ronny Claerbout, Gerda Cordier, Freddy Coudyser, Linsey Debrabandere, Valerie Derveaux, Tom Sabbe, Jana Vandekerckhove en gehurkt Steven Verschelde. © WDK
Redactie KW

Het 51ste Sint-Pietersfestival heeft plaats van vrijdag 24 tot en met maandag 27 juni in de omgeving van de Sint-Pieterskerk aan de Brugsesteenweg. Het recent ‘Koninklijk’ geworden feestcomité stelde het gevulde programma van het festival voor en de acht kandidaten voor de titel van Poorter en Poorteres. De vier dames en vier heren maken op zaterdagavond 25 juni tijdens de Nacht van Sint-Pieter uit wie het Poorterspaar 2016-17 wordt.

Ronny Claerbout woont aan de Gouden Akker en is gepensioneerd. Hij nam al heel wat keren deel, “voor het plezier en omdat deelnemen belangrijker is dan winnen” en speelt voor het Feestcomité. Freddy Coudyser van de Hazelaarstraat is eveneens veteraan kandidaat en ook bekend als deejay Fredo. Hij rekent op de steun van familie, vrienden en kennissen en: ‘speelt voor zichzelf’. Gerda Cordier woont aan de Brugsesteenweg en werkt bij Overstock op de Ringlaan. Ze steunt het wielercomité van het Sint-Pietersfestival. Thuiszorgster Linsey Debrabandere woont aan de Kattestraat en steunt met haar deelname een werk voor mindere bedeelde mensen. Onthaalmoeder Valerie Derveaux woont aan de Koning Boudewijnstraat en speelt mee voor de crèche Pinokkio. Tom Sabbe is zelfstandig verkoper voor Slaapcomfort en woont aan de Kattestraat. Hij neemt deel aan de Poorterverkiezing gesteund door de manege vzw De Schuere. Ook Jana Vandekerckhove, die aan de Mierendreef woont, steunt en krijgt de steun van de ruiterclub uit de Kattestraat. Steven Verschelde is timmerman bij Bossuyt en steunt eveneens de kinderopvang Pinokkio.

Ze kampen tijdens de verkiezingsproeven van de 51ste Nacht van Sint-Pieter en het winnende koppel krijgt naast heel wat mooie prijzen de ‘sleutels van de Hemelpoort’ overhandigd. Het nieuwe Poorterpaar verzorgt dan op zondag 26 juni om 11.30 uur van op de brandweerladder de Sleuteltjesworp voor de kinderen tot 12 jaar en vertegenwoordigt dan gedurende een jaar Sint-Pieter op de gemeentelijke evenementen.

(JPDK – foto WDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier