Accordeonist Maurice Bailleur (90) overleden

Redactie KW

In het woonzorgcentrum Het Pardoen in Wervik is de bekende accordeonist Maurice Bailleur (90) overleden.

Maurice Bailleur had destijds drie accordeonorkesten. Hij won honderden prijzen. Het allermooiste volgens hem was vijf keer een tweede plaats op het wereldkampioenschap. Maurice won ook meermaals het Europees kampioenschap. Hij was de echtgenoot van Micheline Depoorter en vader van twee kinderen David (Oostrozebeke) en Marie-Joseph (Wervik). Er zijn daarnaast zes kleinkinderen en één achterkleinkind.

750 leerlingen in 35 jaar

Maurice Bailleur was een geboren en getogen Wervikaan. Hij was enige zoon. Vader speelde diatonisch accordeon op huwelijksfeesten. Maurice was pas zeven jaar oud toen hij al accordeon speelde. Het zat duidelijk in het bloed. In 1953 werd hij zelfstandig muzikant en startte als leraar accordeon. Hij leerde tijdens huisbezoeken accordeon spelen. Maurice Bailleur trad voor de tweede keer in het huwelijk met Micheline Depoorter die haar man als zangeres begeleidde. Hij woonde vele jaren in de Barrierestraat.

“De accordeon is de rode draad door mijn leven”, vertelde hij eerder in een interview. Ik had ongeveer 750 leerlingen in 35 jaar. Enkelen hebben de top bereikt. Dat is de kroon op mijn werk. Aan de muziekschool heb ik nooit les gegeven. Ik had mijn eigen muziekschool. Dat was nog de goede tijd. Accordeon kon men vroeger niet leren aan de muziekschool. Vandaar mijn particuliere muziekschool op een goed moment.”

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op dinsdag 25 augustus om 10 uur in de Sint-Jozefskerk.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier