Aartsbisschop Jozef De Kesel: “Niet toegeven aan de angst”

Jozef De Kesel riep op tot eenheid, vrijheid en eerbied op het Te Deum. © BELGA
Redactie KW

Bij aanvang van het Te Deum in Brugge pleitte aartsbisschop Jozef De Kesel zondagmiddag voor eerbied en respect voor elkaars verscheidenheid. Hij benadrukte ook het belang van de uitgestoken hand naar wie op de vlucht is voor oorlog, terreur en geweld.

“We kunnen niet anders dan de onschuldige slachtoffers gedenken van de aanslagen te Parijs”, zei mgr. Jozef De Kesel, aartsbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en administrator van het bisdom Brugge, op het Te Deum zondagmiddag in de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge. “We zijn geschokt door wat men door deze terreurdaden heeft durven en kunnen aanrichten. We mogen niet toegeven aan de angst die ons hart dreigt binnen te dringen.”

“Onze samenkomst hier in de kathedraal voor het Te Deum kan ons alleen maar stimuleren om te blijven ijveren voor vrijheid en voor een vreedzame samenleving, in eerbied en respect voor elkaars verscheidenheid. Laat het ook de uitdrukking zijn van onze gezamenlijke wil om onze beste krachten te besteden aan de uitbouw van een menswaardige samenleving, met een uitgestoken hand naar allen die op de vlucht zijn voor oorlog, terreur en geweld”, sprak de kersverse aartsbisschop. (P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier