Aannemer sloopt tribune na Waregem Koerse voor een nieuwbouw

Jan Van den Broecke (buitenlandse betrekkingen en adjunct-secretaris), Paul Vandenbosch (vip- coördinator) en Joseph Van den Broecke (directeur-generaal) organiseren de 168ste Waregem Koerse. © HDV
Redactie KW

De tribune op de Hippodroom van Waregem wordt onmiddellijk na het paardenspektakel van dinsdag 1 september gesloopt. Dat vertelde baron Philippe Casier, voorzitter van Waregem Koerse, dinsdag op de persvoorstelling.

De constructie maakt plaats voor een nieuwbouw van drie verdiepingen, plus dakterras dat tot ver over de Ierse berm wordt opgetrokken. Tegen Waregem Koerse van volgend jaar moet die volledig gebruiksklaar zijn. “Het gaat om een grootschalig project, waarbij de tribune vervangen wordt door een gebouw waar tussen de 5.000 en 6.000 toeschouwers de rennen kunnen volgen”, vertelt de voorzitter.

“Daarnaast zijn er diverse andere ruimtes en uiteraard ook uitgebreide, sanitaire voorzieningen. De stad participeert mee door op een van de verdiepingen het langverwachte bezoekerscentrum over de Eerste Wereldoorlog in te richten. Dat zal speciaal focussen op het paard. Zo sluit dit project perfect aan op dat van de nieuwbouw.”

In het nog op te trekken complex zal er ook een grote cafetaria komen, die de huidige Red Path zal vervangen. In de loop van de komende jaren wordt dit laatste gebouw ook gesloopt.

(DJW)