Aankomst van de Vierdaagse in Diksmuide: “We hebben echt genoten”

Frank Lowagie, Patrick Acke en Sandy Schaep bij aankomst, trots op hun prestatie en al uitkijkend naar volgend jaar. © ACK
Redactie KW

Woensdagnamiddag arriveerden de wandelaars van de Vierdaagse van de IJzer op de Grote Markt in Diksmuide.

Zo ook Frank Lowagie, Sandy Schaep en Patrick Acke die vanmorgen zonder training aan de 32 km begonnen waren. Een beetje meer zweet op het voorhoofd, maar voor de rest nog altijd fit en zonder blaren zijn ze heel voldaan over hun prestatie. “Niemand van ons heeft last van blaren of andere kwetsuren, het is heel goed gegaan,” vertelt Frank. “We zijn de hele tijd samen gebleven en hebben goed hetzelfde tempo van vanmorgen kunnen aanhouden.”

Alle drie zijn ze terecht trots op hun prestatie, maar vooral ook voldaan. “We hebben genoten, écht genoten,” zegt Patrick. “Er waren mooie bevoorradingsposten, waar we een alcoholarm pintje, een frisdrank of een koek kregen aangeboden. Het weer was perfect om te wandelen en de omloop was uitstekend.”

Vredesmolen

“Ik ben zelfs nog fit genoeg om straks les te gaan geven,” lacht Sandy. “Hoewel ik het wel een beetje voel.”

“We hebben mooie plekjes gezien, zoals de Vredesmolen in Klerken”, vervolgt Frank. “Prachtig uitzicht, en een orgelspeler zorgde voor een aangename sfeer. Ook bij de preiboer Peter Pollet in Esen werden we uitstekend ontvangen. Daar zorgde een accordeonist voor de ambiance. Daar zijn we voor de eerste keer even gaan zitten om iets te drinken. We voelen uiteraard wel dat we een inspanning geleverd hebben. We overwegen om volgend jaar twee dagen mee te stappen en zo naar de vier dagen op te bouwen.”

Op de Grote Markt in Diksmuide stonden bij de aankomst heel wat stalletjes opgebouwd en hield een orkestje de sfeer erin. Om 16.15 uur werd op het Italiëplein en op de Grote Markt een parade gehouden en een bloemenhulde gebracht.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier