Aandacht voor het jeugdboek in de bib in Hooglede

De organisatie van de jeugdboekenweek is in handen van de plaatselijke bibliotheek met de steun van de gemeente. We zien tussen de boekenrekken van links naar rechts schepen Eddy Debruyne, jeugdconsulent Arnold Vandenbussche, bibliothecaris Tijs Boussier en schepen Frederik Sap. (Foto GD)
Redactie KW

In de vorm van een spel wil de bib van Hooglede en Gits naar aanleiding van de jeugdboekenweek kinderen warm maken om vaker een boek te komen lenen.

Onder het motto ‘Gevaar in de Bib’ moet het jonge grut 12 opdrachten tot een goed einde brengen. Op woensdag 19 maart kunnen de leerlingen van het tweede en derde kleuter en van het eerste en tweede leerjaar hiervoor in de bib van Hooglede terecht. In het filiaal van Gits worden diezelfde namiddag de leerlingen van het derde tot zesde leerjaar verwacht. De week daarop, 26 maart, is het precies omgekeerd.

In de jeugdboekenweek wordt ook aan de volwassenen gedacht. Auteur Griet Op de Beeck geeft een lezing op donderdag 13 maart om 20 uur in de Hembyze in Gits. (GD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier