Aan tafel bij Thierry Vanhuysse: "In de keuken word ik zenuwachtig"

06/04/18 om 12:00 - Bijgewerkt om 09:54

Thierry Vanhuysse (39) is pas terug uit Tsjernobyl, waar hij een workshop fotografie geleid heeft. "Ik sluit altijd mijn reis naar Tsjernobyl af met een pizza in een Italiaans restaurant in Kiev", vertelt hij. "Als ik dat niet zou doen, zou de reis niet geslaagd zijn."

Al voor de elfde keer trok Thierry Vanhuysse eind maart naar Tsjernobyl, een plaats waar hij naar toe gezogen wordt. "Er is nog gigantisch veel over Tsjernobyl dat we niet weten. Het heeft een frappante geschiedenis. De verlaten stad Pripyat, die op drie à vier kilometer van de kerncentrale ligt, telde ooit 50.000 bewoners en is nu gewoon overwoekerd door bomen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!