Aalbeke neemt afscheid van André Tomme

André was een actieve figuur in het Aalbeekse verenigingsleven. © GF
Redactie KW

Op zaterdag 24 maart is André Tomme rustig ingeslapen in het ziekenhuis in Kortrijk.

André Tomme werd geboren op de Markesteert in het gezin van een kolenhandelaar. Hij was de weduwnaar van Cécile Geeraert en woonde in de Bergstraat. Zijn kinderen zijn Dick (met Fabina Deschamps), Erika (met Hans Oosterlinck) en Inge (met Patrick Wilkin). Er zijn zes kleinkinderen.

Nadat André – net als zijn vader – ook kolen verkocht, begon hij als zelfstandige in de wegenbouw. Hij legde opritten en parkings aan. André was een actieve figuur in het Aalbeekse verenigingsleven. Als jongere was hij bij de Kajotters. Hij was nog voorzitter van het feestcomité Aalbeke. Hij deed ook nog judo in Moeskroen, deed aan competities mee en behaalde nog een zwarte gordel. Hij was lid van KWB, Neos en Okra.

Jaren bracht André voor de Chiro het gerief naar de kampplaats en haalde hij het ook weer op. Hij richtte ook petanqueclub ‘In de Natuur’ op. Verschillende groepen en verenigingen gingen bij André langs om er petanque te spelen, want hij had petanquevelden gemaakt waar zijn kinderen vroeger tennisten. André maakte ook binnenterreinen om petanque te spelen. Nog altijd kwamen er verenigingen petanque spelen bij André. Zijn kinderen zorgen ervoor dat dit nog verder kan blijven gebeuren.

In januari 2015 werd André gehuldigd als Aalbeekse verdienste. De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 31 maart om 10 uur in de Sint-Corneliuskerk op Aalbekeplaats in Aalbeke.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier