8-jarige Theo maakt eigen opsporingsbericht voor vermiste knuffelbeer

31/08/16 om 07:45 - Bijgewerkt om 18:51

"Wie heeft Flappie gezien?" Met die vraag lopen de ouders van de 8-jarige Theo uit Koolskamp bij Ardooie al een hele week rond.

8-jarige Theo maakt eigen opsporingsbericht voor vermiste knuffelbeer

Ze verloren de knuffelbeer van hun zoon tijdens een uitstapje in Knokke en voelen zich schuldig. "Hij is echt heel verdrietig en wil graag zijn beer terug", zegt papa Steven Toye. De jongen zelf maakte ondertussen al een eigen opsporingsbericht.

Een familie-uitstapje naar Knokke-Heist eindigde voor Theo Toye (8) in een - naar kindernormen- klein drama.

Op dinsdag 23 augustus verloor papa Steven de knuffel van zijn zoon op de hoek van de Bayauxlaan en de Paul Parmentierlaan in Knokke. "Waarschijnlijk liet ik hem uit mijn handen vallen zonder dat ik het besefte", zucht Steven. Al sinds zijn geboorte is kleine Theo gehecht aan zijn knuffelbeer. "Hij is dan ook heel erg verdrietig dat de beer is verloren geraakt", aldus Steven.

8-jarige Theo maakt eigen opsporingsbericht voor vermiste knuffelbeer

Aanvankelijk ging de man ervan uit dat de knuffel gewoon was achtergebleven in de wagen. Pas toen duidelijk werd dat dat niet het geval was, ging de bal aan het rollen. "Ik informeerde bij enkele plaatselijke winkeliers en de lokale apotheek wist mij te vertellen dat de knuffel zo'n twee dagen op een bankje heeft gelegen. Toen ik daar ging kijken, was die natuurlijk niet meer te zien", zucht Steven, die naar eigen zeggen met een enorm schuldgevoel kampt. De kleine Theo maakte ondertussen een tekening van zijn knuffel en hing die op ter hoogte van de plaats waar de beer uit de handen van papa Steven viel.

Al veel tips, maar nog niet de gouden tip

"Er kwamen al een tiental tips binnen, maar de gouden tip zit er nog niet bij", vertelt papa Steven. "We kregen al de melding dat de knuffel op het stadhuis van Deinze lag. Uiteindelijk bleek het een gelijkaardige te zijn, maar niet de juiste. Ook in de Action in Knokke werd Flappie al gesignaleerd, zonder succes voorlopig." Aan opgeven denkt Steven nog lang niet. "Dit weekend gaan we zelfs terug naar Knokke om de buurt nog eens uit te kammen. Je weet maar nooit. Het zou voor Theo een hele grote opluchting zijn om zijn knuffelbeer terug te hebben. En voor mij ook", besluit papa Steven.

Wie de knuffel heeft gezien en de kleine Theo gelukkig wil maken, kan contact opnemen met papa Steven via het mailadres steven.toye@hotmail.com.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!