67ste Garnaalfeesten in Oostduinkerke zijn halfweg

Redactie KW

De 67ste Garnaalfeesten zijn vrijdagavond gestart in het NAVIGO visserijmuseum met de opening van de fototentoonstelling ‘Engelen van de Zee’ van Stephan Vanfleteren en de voorstelling van het boek ‘Onze vissers – Het DNA van het Zilte Leven’ van Ineke Steven, Martin Heylen en anderen.

Zaterdag stond de hele dag in het teken van de visserij met het garnaalvissen door de paardenvissers, de kruiersverenigingen, de Steinestekers en de vele kinderen. Nadien werd een kookdemonstratie gegeven en werd de kaviaar van de Noordzee verkocht aan de vele kijklustigen.

Op het Fabiolaplein was er dan een folkloremarkt met als thema ‘De Visserij en de oude ambachten’. Daar kon je allerlei prima visproducten proeven, met onder andere de lekkere vissoep van de Orde van de Paardevisser. Doorspoelen kon met een drankje. Op het Astridplein vulde ‘Mariette Crevette’ de namiddag met haar straattheater en bracht ze het paardenvisserslied ‘De visscher up zin peerd’. Voor aanvang van de waterfolies, een totaalspektakel met waterfonteinen, klank, licht en vuur, verwenden de Steinestekers de aanwezigen met een culinair hapje.

Zondag is er nog een eucharistieviering voor de zeewijding in de Mariakapel gevolgd door de zeewijding en optredens van de folkloristische dansgroepen. Om 15.30 uur start op het bad de 67ste Grote folkloristische Garnaalstoet en is het de dag voor Mieke garnaal Coline Nowé en haar eredames Charlotte Lycke en Anaïs Demaret. (EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier