62 vluchtelingen aangetroffen bij actie in Zeebrugge en Knokke-Heist

© BELGA
Redactie KW

Bij een gecoördineerde actie in de buurt van de haven van Zeebrugge zijn dinsdag 62 mensen zonder papieren aangetroffen.

Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De vluchtelingen werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

De afgelopen weken stelden verschillende politiediensten vast dat heel wat migranten op doortocht zich ophielden rond de haven van Zeebrugge. Dat bleek ook uit de achtergelaten tenten, dekens en etensresten. De vluchtelingen willen de haven binnendringen om te proberen op een trailer richting Groot-Brittannië te geraken.

Afghanistan, Algerije en vooral Iran

Dinsdag hielden de scheepvaartpolitie van Zeebrugge en de lokale politiezones van Brugge en Damme/Knokke-Heist daarom een grootschalige actie. De 60 politiemensen werden onder andere gesteund door een helikopter en de federale politie te paard. In negen uur tijd werden 62 mensen zonder papieren aangetroffen. De vluchtelingen werden bestuurlijk aangehouden en ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. Enkele vluchtelingen waren afkomstig uit Afghanistan en Algerije, maar het merendeel was van Iraanse origine. Er werden twee minderjarigen aangetroffen.

Ook het team mensensmokkel van het parket West-Vlaanderen volgde de actie op de voet. “Het was ons bekend dat er zich een opvallende stijging voordeed van het aantal aangetroffen transmigranten rond het havengebied. Maar het hoge aantal personen dat nu op enkele uren tijd werd aangetroffen, is toch wel heel opmerkelijk én tegelijk zorgwekkend,” klinkt het.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier