55 vacatures opvangkampen Lombardsijde en Koksijde ingevuld

Redactie KW

De jobdagen voor het vinden van personeel voor de opvangkampen in Lombardsijde en Koksijde hebben 55 geschikte kandidaten opgeleverd. Dat meldt de VDAB, die samen met Fedasil op zoek ging naar geschikte kandidaten, vrijdag.

De VDAB ontving 250 sollicitaties, waarvan er na een eerste screening 130 werden weerhouden. Dinsdag en woensdag mochten deze kandidaten langsgaan in de Werkwinkel in Oostende voor een selectiegesprek. Dankzij de eerste screening door de VDAB heeft Fedasil in twee dagen tijd 55 geschikte kandidaten gevonden voor verschillende functies in de twee opvangkampen. 29 kandidaten worden vrijdag nog gecontacteerd voor de opstart in Koksijde, waar op 7 oktober de eerste asielzoekers verwacht worden. Zij krijgen alvast een contract voor zes maanden.

Nog 30 plaatsen via Fedasil

De andere geschikte kandidaten kunnen worden opgeroepen voor de opstart van Lombardsijde, dat midden oktober gepland staat. De eerste weken zal een team van ervaren medewerkers van Fedasil de nieuwe medewerkers bijstaan om de opstart van de opvangcentra in goede banen leiden.

In totaal waren er 85 vacatures. De dertig resterende plaatsen worden ingevuld door Fedasil zelf. Sollicitanten kunnen zich nog altijd aanmelden via www.fedasil.be/jobs.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier