55-plussers wagen zich aan partijtje ‘wandelvoetbal’ in Varsenare

Redactie KW

Dinsdag organiseerden Okra Varsenare en de Jabbeekse sportdienst in Hof Ter Straeten het allereerste regionale wandelvoetbaltornooi.

Hoewel bij ons nog relatief onbekend, wordt de sport in buurlanden als Groot-Brittannië en Nederland al langer actief beoefend. Maar ook hier wint het spelletje stilaan aan populariteit en dan vooral bij 55-plussers.

De senioren van OKRA kregen vorig jaar de smaak te pakken tijdens het allereerste Belgische wandelvoetbaltornooi dat toen georganiseerd werd door Howest-studenten Sport en Bewegen. Verschillende trefpunten van de seniorenvereniging, waaronder Varsenare, richtten sindsdien hun eigen ploegje op.

Na een aantal oefensessies zijn de senioren nu klaar voor het echte werk. “Deze sport is geschikt voor iedereen: zowel dames als heren kunnen eraan beginnen, (ex-)voetballers, maar ook wie nooit eerder tegen een bal trapte”, zegt Luc Mazyn van OKRA Varsenare. “Het opzet is tweeledig: eerst en vooral willen we 55-plussers op een haalbare manier aan het sporten krijgen. Maar anderzijds is ook het sociaal contact, zeg maar het pintje na de match, heel belangrijk.”

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier