55-plussers bereiden zich voor op wandelvoetbaltornooi op KV Kortrijk

Opwarmen is een noodzaak bij wandelvoetbal. © LOO
Redactie KW

“Op scoren staat geen leeftijd.” Dat is de slogan waarmee de stedelijke sportdienst van Kortrijk enthousiaste 55-plussers wil overtuigen om deel te nemen aan het wandelvoetbal. Dinsdagmiddag vond een eerste infosessie en try-out plaats op de kunstgrasvelden van de Lange Munte.

Samen met Voetbal Vlaanderen (afdeling wandelvoetbal ‘Oldstars Walking’) wil de sportdienst het wandelvoetbal promoten. Om deze leuke activiteit nog breder kenbaar te maken, slaan beide partners de handen in elkaar. Dinsdagmiddag kregen een aantal enthousiastelingen een eerste kans om kennis te maken met de sport.

Het uiteindelijke doel is om een eigen wandelvoetbalteam van de stad Kortrijk samen te stellen. Op 22 mei neemt die ploeg dan deel aan het tornooi op KV Kortrijk. Dit initiatief kadert in de campagne Buiten Bewegen van Stad Kortrijk. De sportdienst wil hierbij elke Kortrijkzaan aan het bewegen krijgen.

Schepen An Vandersteene stelde haar ploeg voor.
Schepen An Vandersteene stelde haar ploeg voor.© LOO

“Wandelvoetbal is een nieuwe en jonge tak van de voetbalsport die enorm populair is”, verduidelijkt schepen van Sport An Vandersteene het initiatief. “Er is dus een enorme vijver waarin we kunnen vissen want welke vijftiger heeft nog niet tegen een bal geshot. Ook dit initiatief kadert in het jaar van Europese Sportstad waarbij we uitnodigend zijn om elke Kortrijkzaan te doen sporten of terug aan het sporten te krijgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier