54-jarige vrouw uit Ieper maakt gel tegen zweetgeurtjes

Op de foto zien we Inge Louf. © EF
Redactie KW

Inge Louf (54) uit Ieper heeft een zeep in de vorm van een gel tegen kwalijke geurtjes ontwikkeld.

Inge Louf is apotheker, maar werkte jaren in het verzekeringskantoor van haar man. Ze kreeg echter zin om te ondernemen. Hoewel ze 54 jaar is, begon ze met haar eigen bedrijf. Meer zelfs, ze verkoopt een product dat ze eigenhandig ontwikkelde, vervaardigt en verkoopt.

De apotheker stelde zich eerder de vraag waarom er geen zeep bestond tegen hinderlijke zweetgeurtjes. Ze begon vijf jaar geleden dan maar zelf met het ontwikkelen van zo’n product. Inge Louf ging ten rade bij professoren en docenten en klopte aan bij het Innovatiecentrum West-Vlaanderen in Kortrijk.

Juiste formule

“Het was niet zo gemakkelijk om de juiste formule uit te werken”, klinkt het. “Ik moest eerst op zoek naar de actieve bestandsdelen en daarna werkte ik de praktische toepassing uit. Het was van belang dat de gel goed op de huid kleeft om een minuut te laten inwerken. Daarna spoel je het af met water, waardoor de gel een verzorgende melk vormt.”

De onderneemster begon een paar weken geleden met de verkoop van haar product en zoekt adviserende apothekers op om haar zeep te verdelen. “En het loopt goed, moet ik zeggen”, aldus nog Inge Louf.

Meer info via www.oycare.be.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier