508 Bredense senioren vieren samen Kerst

Redactie KW

In Bredene organiseerde het Fonds van de derde leeftijd, met medewerking van de vzw Bono en de vzw Welzijnswerking, al voor de 38ste keer een gratis kerstreveillon voor alleenstaande inwoners en senioren.

Het feest vond plaats op kerstavond in het MEC Staf Versluys. De 508 Bredenaars die zich inschreven, kregen een gratis feest aangeboden, met kerstmaaltijd, optredens van het duo X & N en stemmenimitator Glenn Dekeyser.

“Het Fonds van de derde leeftijd was destijds de pionier met de organisatie van een gratis kerstreveillon. En ook dit jaar zorgden we er voor dat de Bredense senioren geen eenzame kerst moesten beleven”, zegt voorzitter Jens Vanhooren.

Vrijwilligers

De bediening gebeurde traditiegetrouw door zo’n 80 vrijwilligers. Zij zorgden er ook voor dat alle ingeschrevenen werden opgehaald en veilig terug thuis gebracht. Voorzitter Vanhooren dankte de vele vrijwilligers, terwijl Johan Vande Lanotte opriep tot een positief 2015. Burgemeester Vandenberghe zei trots te zijn dat de inwoners van Bredene elk jaar zo’n hartverwarmend feest mogen beleven.

(JC – foto JC)