5.742 deelnemers voor Nationale Wandeldag in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Prachtig winterweer en een rimpelloze organisatie : geen wonder dat Torhout zondag 5.742 wandelaars mocht verwelkomen voor de Nationale Wandeldag van Aktivia. De organisatie was in handen van de plaatselijke wandelclub Nacht van Vlaanderen.

Stralende gezichten tijdens de prijsuitreiking zondag omstreeks 16 uur in zaal De Mast : tevreden organisatoren en minstens even tevreden wandelaars. Drie West-Vlaamse clubs leverden het grootste aantal deelnemers : thuisclub Nacht van Vlaanderen, de Watewystappers uit Tielt en WSV Beernem.

Twaalf verschillende trajecten

Er kwamen ook heel wat wandelaars uit andere provincies opdagen, onder andere uit de gemeenten Opwijk en Mechelen. Ze werden met bussen naar Torhout gebracht, waar ze – naast stappen – ook het mooie Kasteel Wijnendale konden bezoeken. Iedereen was in de wolken over de uitgestippelde trajecten en uiteraard blij met het zonnige weer.

Er kon gekozen worden uit liefst twaalf afstanden : 5, 8, 10, 12, 14, 16, 20, 25, 30, 35, 42 en 50 km. Heel wat deelnemers zijn lid van een wandelclub, maar er kwamen daarnaast honderden gelegenheidsstappers aan de start. Om te genieten van de natuur, de Torhoutse bezienswaardigheden en bij de aankomst een frisdrank of een schuimend streekbiertje.

(JS)