5.000 bezoekers op zonnige openingsdag Bellewaerde

Foto TOGH
Redactie KW

Bellewaerde opende zaterdagmorgen voor het eerst de deuren dit seizoen. Meteen zakten ruim 5.000 bezoekers af.

De stralende zon zorgde ervoor dat de eerste dag meteen een topdag was. “Vooral aan de infostand waar de mensen hun season pass kunnen kopen was het een drukte van jewelste”, zegt directeur Stefaan Lemey. “Dat ziet er dus goed uit. Het is het tweede jaar van onze nieuwe familycoaster Huracan en meteen is ze gebombardeerd tot de favoriete attractie van de bezoeker. Op de tweede plaats staat nog steeds de Rapid River. Dit jaar hebben we vooral geïnvesteerd in onze rebranding: we hebben een nieuw logo, een nieuwe huisstijl, onze mascotte de leeuw ziet er wat jonger en moderner en ons personeel heeft gloednieuwe outfits. Met onze rebranding willen we ons echt profileren als een familiepark met een unieke mix van attracties en dieren dat ideaal is om als familie samen op uitstap te gaan.”

Bellewaerde verwacht binnenkort een aantal nieuwe en zeldzame bewoners. “Tegen het einde van het voorjaar komen de Amoerluipaarden, waarvan er nog maar een paar tientallen in het wild leven. Volgende week beginnen we met de bouw van de quarantainestallen voor die luipaarden”, aldus Stefaan Lemey. “Ondertussen zijn er bij de andere, vooral kleinere diersoorten, een aantal geboortes geweest. Die kleintjes zijn ook populier bij het publiek.”

Ook populair is de kleine giraf Albert, zo genoemd omdat hij vorig jaar geboren werd op dezelfde dag dat koning Albert zijn aftreden aankondigde. “Het is ondertussen een serieuze knaap geworden en stelt het zeer goed. Vorig jaar moesten we hem nog uit de buurt van de andere giraffen houden omdat ze misschien agressief zouden reageren, maar loop hij op de Savanne samen met de anderen. Het is een dier met karakter, nogal onstuimig. Dat heeft hij duidelijk mee van de moeder”, lacht Stefaan Lemey.

(TOGH – foto TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier