42ste carnavalsstoet van Menen trok vele bezoekers

© Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Ondanks de ijzige koude en de bijtende wind was er vandaag een massa volk op de been om de 42ste carnavalsstoet gade te slaan in het centrum van Menen. Dat de stad in volle zon baadde was misschien het sleutelmoment opdat de mensen zich toch nog buiten waagden.

De start van de stoet vond dit jaar opnieuw plaats ter hoogte van het kruispunt Ieperstraat-Zandputstraat. De dolle parade startte om 14.45 uur en de stoet ‘meerde’ aan op de Grote Markt omstreeks 17.00 uur. Daartussen werden de Koningstraat, de Weststraat, de Bruggestraat, de Kortrijkstraat, het Leopoldplein, de Fabiolalaan en de Rijselstraat aangedaan. In totaal namen 24 groepen deel. De Prinsenwagen met daarop Prinses Carnaval Stad Menen 2018 Sandrine II, Keizer Carnaval Stad Menen Geert I alsook Ambassadrice Laura en haar Eredames Angel en Kimberly opende het carnavaleske parcours.

42ste carnavalsstoet van Menen trok vele bezoekers
© Nicolas Verhaeghe

Groepen en praalwagens uit Roeselare, Koekelare, Maldegem, Zottegem en Gullegem waren ook van de partij. Confetti was terug enkel toegelaten aan het begin en einde van de stoet en de genodigden, schepenen en burgemeester Martine Fournier kregen in de eretribune op de Grote Markt de volle laag. Gelukkig zorgde de schoonmaakploeg, De Groene Ridders, na de passage van de laatste praalwagen ervoor dat het stadscentrum er meteen na de stoet weer proper bij lag.

42ste carnavalsstoet van Menen trok vele bezoekers
© Nicolas Verhaeghe

(NVM – Foto’s NVM)