300 lichtjes voor Michael in Moorsele

Redactie KW

Symbolischer kon een lichtmis niet zijn. Voor de viering in de Sint-Martinuskerk in Moorsele was het een donkere, grauwe regenachtige dag. Toen iedereen uit de bomvolle kerk op de Platse verzamelde, was het voor het eerst droog en kleurde de hemel blauw. Een geschenk van de weergoden aan de meer dan 100 deelnemers voor de wandeltocht ter nagedachtenis van de 18-jarige Michael Vanassche, die vorig jaar in Heule verdween en overleed.

Exact een jaar geleden verdween de 18-jarige Michael Vanassche aan OC De Vonke in Heule. Na bange weken van hoop en wanhoop werd de jongeman teruggevonden op 14 februari 2015. Vandaag werd Michael herdacht tijdens de lichtmis in de Sint-Martinuskerk in Moorsele. Vreugde en verdriet lagen nog nooit zo dicht bijeen. Terwijl ouders met hun kleine kinderen naar voren mochten treden om het doopkruikje en kaarsje te ontvangen, was de foto van de overleden Michael prominent aanwezig. Oma Monique greep de bomvolle kerk bij de keel toen ze het woord nam. Ze bedankte alle aanwezigen en gaf mee dat ze haar kleinzoon nog elke dag enorm mist. Waarom hij op 18-jarige leeftijd moest overlijden, blijft voor haar, en vele aanwezigen, nog altijd een onbeantwoorde vraag.

300 lichtjes voor Michael in Moorsele

Na de viering begon de wandeltocht van het centrum van Moorsele naar OC De Vonke in Heule, waar Michael een jaar terug het leven liet. Onder politiebegeleiding en met de hulp van begeleidende vrijwilligers per fiets, trokken meer dan 100 familieleden, vrienden en sympathisanten op weg met een kaarsje in de hand. Die werden verkocht aan 3 euro per stuk, waarvan de opbrengst naar Child Focus gaat. Bij aanvang van de tocht waren maar liefst 300 kaarsjes verkocht. Die bleven mooi branden dankzij de weergoden, die tijdens de tocht hun hemelsluizen voor het eerst vandaag hadden gesloten.

(TGM – foto’s DLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier