300.000 euro voor Het Pand in Waregem

Redactie KW

Het autonoom gemeentebedrijf Wagso investeert 300.000 euro in Het Pand.

Dat bedrag wordt deels gebruikt voor infrastructurele werken aan en rond het winkelcentrum, maar ook om het huren van winkelpanden te stimuleren. Voorzitter en schepen van Lokale Economie Kristof Chanterie (CD&V): “Een deel van dat bedrag wordt gebruikt voor het appartementencomplex Residentie Regenboog dat al van de jaren zeventig dateert. De drie schoorsteenpijpen van de centrale verwarming verdwijnen en worden vervangen door twee nieuwe die bestaan uit dubbelwandig inox.”

Ook de zonweringen aan de appartementen worden vervangen door automatische systemen. De firma Winsol voert dat werk uit voor 104.000 euro. Voor de kantoren op de derde verdieping van Het Pand komt er een nieuw sanitair blok. Firma Deweer heeft hiervoor 45.000 euro nodig. Ten slotte krijgen de vaste luifels een nieuw laagje verf door de firma Boveco. Kostprijs: 44.000 euro.

Voorzitter Chanterie: “Wagso zal ook de handelszaken stimuleren en de zaakvoerders financieel tegemoet komen. Zo is er voor dit jaar een bevriezing van de index vastgelegd. Deze maatregel wordt elk jaar geëvalueerd en kan verlengd worden. Daardoor krijgen de huurders onmiddellijk 1,5 procent korting op de huurprijs.”

(DJW-foto DJW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 20 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier