30-plussers minivoetbal in Gits vieren veertigste verjaardag

Deze spelers uit de competitie vierden mee het 40-jarig bestaan. © (Foto EV)
Redactie KW

Van 1978 tot 2018, zolang wordt er in Ogierlande al een competitie minivoetbal ingericht voor 30-plussers. Dit jubileum wilde coördinator Joost Deseyne niet ongemerkt laten voorbijgaan. Ruim vijftig voetballers schoven aan om het glas te heffen op vier decennia voetbalplezier.

Jozef Saelens was er al bij van in het begin: “Toen de Gitse sporthal er kwam begin jaren 70, werd die al vrij vlug gebruikt voor volleybal, badminton en minivoetbal. Het was onder impuls van meester Staf Decorte dat het veteranenvoetbal 30-plus er kwam, samen met de toenmalige uitbaters van de kantine Marie-France Lagaisse en Erik Callens. Zo startte het eerste competitiejaar 1978 met een achttal ploegen.”

“Later zijn er nog heel wat ploegen bijgekomen en weer verdwenen”, vervolgt Joost Deseyne, “sommige daarvan hadden wel heel klinkende namen zoals ‘De Stadhuisratten’, ‘De Karmelieten’ en ‘De Onafhankelijken’. Toen Dirk Vermeersch in 1997 stopte met het uitbaten van de kantine dreigde de competitie stil te vallen en heb ik de organisatie zowel sportief als financieel in handen genomen.”

Aan de formule, die succesvol bleek, werd weinig gesleuteld: “Vroeger was het nog verplicht om minstens een aantal spelers uit Gits in de ploeg te hebben, maar gaandeweg is die regel wat afgezwakt. Toch kunnen we zeggen dat nu nog een 40-tal van de 120 spelers woonachtig zijn in Gits of Hooglede. Van de overige spelers zijn er ook heel wat van wie de roots hier liggen.”

Adams kip

Joost ziet het in elk geval zitten om nog vele jaren met deze competitie verder te doen: “Momenteel spelen we altijd op donderdagavond met tien ploegen. Gezien de drukke bezetting van de sporthal is dit ook het maximum en we behouden het liefst de donderdagavond. Zelf speel ik momenteel ook nog mee in de competitie en hoop dit nog een tijdlang zo te houden”, besluit Joost.

Momenteel zijn de ploegen ongeveer halfweg in de competitie en staat de ploeg Adams kip aan de leiding, gevolgd door Bouw Bekaert en ‘t Ploegske. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier