30.250 euro voor verlamde brandweerman Benito

Benito Mahieu is sinds zijn ongeval verlamd en moet in een rolstoel verder. © HD
Redactie KW

Zondagmorgen zijn de negen Biesttrappers, waaronder Denis Fierens, Arne Deketele en Tony Debeerst aan Waregem Expo vertrokken voor een trip naar Lourdes.

Voor de start mocht burgemeester Kurt Vanryckeghem de cheque van 30.250 euro overhandigen aan Benito Mahieu in het bijzijn van zijn vrouwtje Sofie en zoontje Briek. Het noodlot sloeg op woensdag 16 mei 2012 toe tijdens een brand in de Vijfseweg. Benito raakte bedolven onder een zware dakkapel, die naar beneden donderde toen hij aan het blussen was. De brandweerman is sindsdien verlamd vanaf zijn middel en moet in een rolstoel verder. Wat hem overkwam, beroert veel mensen. Wielerclub De Biesttrappers fietst nu van Waregem naar Lourdes. Bedrijven sponsoren de tocht, waarvan de opbrengst naar Benito Mahieu gaat.

Brandweerkorpsen aanwezig

“Zijn vader Eric Mahieu is trouwens één van de oudste leden van onze wielerclub. Het geld zal onder meer gebruikt worden om een aangepaste wagen voor Benito te kopen. Hij en zijn gezin verhuisde in mei trouwens naar een nieuw appartement in het Groenhof in de Meersstraat. Er zijn echter meerkosten. Zo moest bijvoorbeeld de badkamer op maat aangepast worden”, aldus de leden.

Burgemeester Kurt Vanryckeghem is peter van de benefiet. De tocht naar Lourdes is van start gegaan na de overhandiging van de cheque. Wielerclubs uit Groot-Waregem rijden als steun enkele kilometers mee tot aan de grens. Ook de brandweer was in uniform aanwezig om Benito Mahieu te groeten. Niet enkel uit Waregem, maar ook delegaties van korpsen uit Harelbeke, Zwevegem, Kruishoutem, Deinze en Tielt. (YVW).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier