256 kindernamen op nieuw geboorteplekje in Heestert

Redactie KW

In Heestert werd het tweede geboorteplekje van Zwevegem geopend. Daarop prijken alle namen van de kinderen die in 2016 in Zwevegem geboren werden.

Nadat vorig jaar een eerste geboorteplekje, een zuil met daarop alle namen van de kinderen die het jaar voordien in de gemeente geboren werden, in Zwevegem-Knokke ingehuldigd werd, was nu het tweede geboorteplekje aan de beurt. Het werd opgesteld in de groenzone van de Remi Deprezstraat in Heestert.

Het concept bestaat uit een stuk van een inlandse eik met daarop de namen van de 256 meisjes en jongens die in 2016 in Zwevegem geboren werden. “Daarnaast kwam er een zitbank die de zuil deels omsluit en die gemaakt werd van Amerikaanse eik en zomereik die we recent ergens moesten vellen. Op de vier zijden kwam ook telkens een boom die de seizoenen symboliseert.”, aldus schepen Monteyne (NVA).

De schepen sprak de hoop uit dat het geboorteplekje een ontmoetingsplaats mag worden voor de ouders, grootouders en de kinderen zelf. “Hoe leuk zou het niet zijn om vb in 2034 hier samen te komen met de jongeren die dan hun achttiende verjaardag zullen vieren en wiens naam op deze zuil staat.”

Wim Monteyne besloot zijn toespraak met een duidelijke boodschap aan de ouders en jonge gezinnen. “Laat dit een inspiratiebron zijn voor de jonge gezinnen om terug de daad bij het woord te voeren, zodat we ook in 2018 voldoende namen hebben om op de zuil te plaatsen.”

(GVH – Foto GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier