250 sollicitanten voor opvangcentra Koksijde en Lombardsijde

Redactie KW

In twee dagen tijd bezorgden 250 kandidaten hun sollicitatiebrief voor een vacature in de opvangcentra voor asielzoekers in Koksijde en Lombardsijde. Dat bevestigt de VDAB woensdagmiddag.

Binnenkort zullen 500 asielzoekers opgevangen worden in de opvangcentra van Koksijde en Lombardsijde. Het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers (Fedasil) zal instaan voor de opvang van de vluchtelingen, maar daarvoor hebben ze 86 werknemers nodig.

Zo’n 150 kandidaten uit de buurt

Voor zeven functies, zoals animatoren, logistieke medewerkers en maatschappelijk werkers en goed voor 56 openstaande vacatures, werkte Fedasil samen met de VDAB. “In twee dagen tijd hebben we 250 sollicitaties binnengekregen, waarvan 150 van mensen uit de buurt van de kustgemeenten. Qua lokale tewerkstelling is dat niet onbelangrijk. 130 sollicitanten werden weerhouden”, geeft woordvoerster Shaireen Aftab mee. “Je voelt dat er toch heel wat enthousiasme is en dat mensen zich willen engageren.”

Dinsdag en woensdag mochten de kandidaten langsgaan in de Werkwinkel in Oostende, na een eerste screening. “Dat is een klein verschil in vergelijking met de jobdag in Sijsele, waar iedereen zich met zijn cv mocht aandienen. Hier werd dat al gedaan”, aldus de VDAB.

Voor de 30 andere vacatures zal Fedasil zelf instaan voor de selectie. Wanneer de gekozen kandidaten aan de slag kunnen gaan, is nog niet bekend.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier