25 Kortrijkse straten zonder elektriciteit bij geplande stroomonderbreking

09/09/14 om 11:23 - Bijgewerkt om 11:23

Bron: Kw

Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) maakte maandagavond de 25 straten in Kortirjk en Heule bekend die opgenomen zijn in het afschakelplan elektriciteit.

25 Kortrijkse straten zonder elektriciteit bij geplande stroomonderbreking

Vooral de parochie Pius X en de buurt van het bedrijventerrein Kortrijk Noord worden zonder stroom gezet als het tot een gerichte stroomonderbreking komt. "Dat betekent wel niet altijd dat alle woningen in die straat zonder stroom worden gezet", beklemtoont de burgemeester. "De huisnummers worden pas volgende week bekend gemaakt. Dan zullen onze stadswachten deur aan deur gaan om de mensen in het afschakelgebied te informeren." De burgemeester belooft ook overleg met de bedrijven. Dat zal gebeuren in overleg met de collega's van Kuurne.

Er komt ook een sensibiliseringsactie om verantwoord om te gaan met energie. "Want als we met zijn allen energie besparen, dan zal een afschakeling misschien niet nodig zijn." De burgemeester roept de Kortrijkzanen ook nog op om in te schrijven op www.be-alert.be zodat iedereen snel gerichte meldingen kan ontvangen.

De straten in Kortrijk en Heule die opgenomen zijn in het afschakelplan:

Antoon Van Dycklaan

Avondzonweg

Berkendreef

Bessenlaan

Evarist Carpentierlaan

Gouden-Rivierlaan

Groenestraat

Heirweg

Industrielaan

Izegemsestraat

Koolkappersstraat

Kuurnsesteenweg

Leiegalm

Morgenzon

Open Veld

Parkietenlaan

Ringlaan

Vier Linden

Vogelzanglaan

Zonneborg

Zonnekeer

Zonnekring

Zonnelaan

Zonnestraal

Zonnewende

(MVM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!