24 urenmarathon voor Kom op tegen Kanker in Stasegem brengt 2.255 euro op

Van links naar rechts de peter van de actie Danny Brendo, Elke Casselein en Ingo Vandroogenbroeck van De Gilde, Michaël Vannieuwenhuyze en meter Carine Vandersteene De 24 urenmarathon bracht 2.255,30 euro op. © LLV
Redactie KW

In het kader van ‘1.000 km trappen tegen kanker’ fietst schepen van Sport Michaël Vannieuwenhuyze zelf 1.000 kilometer. Daarnaast moet er ook 5.000 euro worden ingezameld om te kunnen deelnemen. Met de kick-off van de campagne verzamelden vrijwilligers alvast 2.255 euro.

Schepen van Sport Michaël Vannieuwenhuyze deed een warme oproep naar iedereen die zich geroepen voelde om mee te helpen of zelf een activiteit wilde organiseren. Zo organiseerde Café De Gilde in Stasegem een marathon waarbij je op vrijdag en zaterdag24 uur kon biljarten, darts spelen of karaokezingen.

Met een optreden van The Chevys als kick-off, een countrylinedance en optredens van verschillende Vlaamse artiesten werd de 24 urenmarathon vrijdag goed ingezet. Zaterdag werd het laatste uur afgerond met een heus slotmoment. “Waar we vooraf hoopten op 500 euro, bracht de 24-uren marathon maar liefst 2.255,30 euro op. En dit dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers: allemaal warme mensen. Een dikke merci daarvoor”, aldus een opgetogen en ontroerde schepen. “Twee mensen met een heel warm hart wil ik hier nog even speciaal vermelden. Merci Elke Casselein en Ingo Vandroogenbroeck van De Gilde.” In de nabije toekomst worden nog meer activiteiten gepland.

Speciale outfit

De bedoeling is dat Michaël Vannieuwenhuyze de 1.000 km zal rijden met een speciale outfit. “Ik ben hiervoor in overleg met kledijfabrikant Decca. Het is de bedoeling dat ik rijd met op mijn truitje de namen van de mensen uit Groot-Harelbeke die overleden zijn aan kanker. Dit als ultiem eerbetoon. Wie een naam op het truitje wil laten zetten, kan dat doen via een bericht op de Facebookpagina of kan langskomen op één van de activiteiten.”

Tijdens het evenement op 13 mei 2018 worden tussen 4.000 en 5.000 mensen verwacht in Harelbeke. “Naast de aankomst van de renners wordt een heus evenementendorp opgezet waarin zowel jong als oud ludieke en sportieve activiteiten zullen kunnen doen. Er worden ook heel wat eet- en drankstandjes voorzien én er wordt een optreden gepland. Daarnaast doen we een oproep naar alle inwoners van Harelbeke om mee de langste erehaag te vormen en zo het record van de vorige edities te breken.”

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier