22-jarige uit Oud-Turnhout verkozen tot Miss Elegantie 2017

Van links naar rechts: Laura Smeyers, Shakila Allahyar (tweede eredame), winnares Jotti Verbruggen, Jacqueline Clauw, ondervoorzitter Toerisme, Gaëlle Debruyne (eerste eredame) en Laurence Claeys. © (Foto PVH)
Redactie KW

De kersverse Miss Elegantie 2017 werd de 22-jarige Jotti Verbruggen uit Oud-Turnhout. Zij zal dit jaar de gemeente De Panne vertegenwoordigen en promoten op tal van evenementen. De drukke dag startte voor de 20 finalisten met een oldtimer-rondrit om 13.30u, gevolgd door een verkiezingsshow op de zeedijk en een Beach Party ‘Kiss from the Miss’. Pas na 21.00u viel het verdict van de jury.

Wie het meeste bewondering oogstte in het centrum van De Panne was zeer de vraag: de schitterende oldtimers of de bevallige jongedames die zich kandidaat hadden gesteld voor de verkiezing van Miss Elegantie. Een beetje publiciteit maken voor de prachtige, glimmende auto’s maakte trouwens deel uit van hun opdracht. De 20 finalisten prezen de unieke modellen van Mercedes, Jaguar, Porsche… aan en sommigen kenden zelfs het bouwjaar, de maximumsnelheid en de actuele waarde. Onder de goedkeurende blikken van koning Leopold I op de Leopold I-Esplanade zetten de meisjes de verkiezingsshow in met bruisende choreografienummers, afgewisseld met een defilé, terwijl de juryleden ijverig hun bevindingen noteerden.

In de tent op het Schatseplein steeg de spanning naarmate de avond vorderde. Een unieke zonsondergang was getuige van de officiële bekendmaking van de winnares en haar eredames. Die eer viel schepen van Toerisme Bram Degrieck te beurt, die nog eens accentueerde dat het toch wel een bijzondere taak was die voor Miss Elegantie was weggelegd: een prachtige kustgemeente als De Panne promoten, waar mensen van die schitterende zonsondergangen en het unieke weidse strand kunnen genieten. Maar Bram blijkt ook een miss-kenner te zijn… “Het zal dit jaar een schoontje zijn, want er zijn geen lelijke bij” lachte hij. “En eigenlijk durf ik nu wel toe te geven dat ik vorig jaar goed gegokt had. Toen was mijn favoriete Maithé Rivera Armayones en zij kwam als winnares uit de bus… Nu mag ik de winnares 2017 bekendmaken, die ook mijn favoriete was… en dat is Jotti Verbruggen!”

Scooter als hoofdprijs

Finaliste Naomi Butstraen uit Koksijde.
Finaliste Naomi Butstraen uit Koksijde.© (Foto PVH)

Maithé Rivera Armayones overhandigde de nieuwe miss haar kroontje, die daarna graag poseerde bij haar hoofdprijs, de Minerva-scooter. Daarbij werd ze nog eens overladen met een massa sponsorprijzen en kreeg ze een Crown Card voor de verkiezing Miss Belgium. Eerste eredame werd Gaëlle Debruyne uit Destelbergen. Als tweede eredame koos de jury Shakila Allahyar uit Antwerpen. De vierde plaats werd toegekend aan Laura Smeyers uit Kapelle-op-den-Bos en de vijfde prijs was voor Laurence Claeys uit Sint-Niklaas. Uit eigen regio haalden de vriendinnen Naomi Butstraen uit Koksijde en Aloysi Desnouck uit De Panne de finale, en zij hadden alvast voor heel wat supporters gezorgd. Het kroontje van Miss Elegantie sleepten ze niet in de wacht, maar werden wel geselecteerd voor de verkiezing Miss Belgium.

(MVP – Foto’s MVP)