21ste editie van wielerruilbeurs in Hooglede

© John Taillieu
Redactie KW

Op zaterdag 2 april organiseert WTC De Yzerzonen voor de 21ste keer de jaarlijkse wielerruilbeurs. Wielerliefhebbers kunnen van 9 uur tot 13 uur terecht in De Gulden Zonne in hun zoektocht naar foto’s, truien, boeken en nog veel meer.

Elk jaar organiseert WTC De Yzerzonen de dag voor de Ronde van Vlaanderen een wielerruilbeurs. Deze beurs is een soort rommelmarkt voor wielerliefhebbers. Je kan er geen fietsmateriaal of technische snufjes bemachtigen, wel boeken, foto’s, truien en andere gadgets. Naar goede gewoonte zal de zaal helemaal volzet zijn: in totaal 50 standhouders met 177 tafels.

Uniek in West-Vlaanderen

“In heel België zijn er jaarlijks zowat tien beurzen, wij zijn echter de enige beurs in West-Vlaanderen. West-Vlamingen zijn van nature uit fervente wielerliefhebbers en -verzamelaars. De datum van onze ruilbeurs is niet lukraak gekozen. De dag voor de Ronde van Vlaanderen zijn er ook heel wat buitenlandse wielerliefhebbers in het land en die durven dan wel eens afzakken naar Hooglede” ,verklaart Jaak Decoster het succes.

Voor de organisatie van dit evenement krijgt Jaak hulp en steun van de dertien bestuursleden van WTC De Yzerzonen. De opbrengst wordt gebruikt voor de organisatie van koersen in Hooglede. “Jaarlijks organiseren we vier koersen in Hooglede: drie voor elite zonder contract en beloften en één voor de nieuwelingen.” (John Taillieu)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier