20.000 kerstlichtjes sieren woning in Zwevegem

Redactie KW

Wie langs de Kappaertwijk in Zwevegem voorbij komt, moet zeker een ommetje maken langs de Meiweg.

Daar is de woning van François De Sterke versierd met meer dan 20.000 lichtjes.

François woont al enkele jaren met zijn vriendin, Sabine Soubry en hun zoontje Yannis in de Meiweg te Zwevegem. Drie jaar terug begon hij zijn woning te versieren met kerstlichtjes. “Ik wil daarmee het werk van mijn vader Walter voortzetten. Hij woonde in Tiegem en maakte er telkenjare een erezaak van de woning mooi te versieren met kerstmis. Drie jaar terug overleed hij, en ik wil hem nu op deze manier eren.”, vertelt François.

Hoeveel lichtjes er nu juist aan of rond de woning hangen, kan François niet zeggen. “Het moeten er zeker meer dan 20.000 zijn. Ieder jaar komen er wel enkele honderden bij, maar er gaan er ook stuk. En allemaal tellen, is een onbegonnen zaak.”, lacht hij.

Ik maak er wel een punt van dat we nooit tweemaal dezelfde opstelling hebben

Hij noemt zijn hobby ook wel een beetje een verslaving. “We zijn al maanden bezig met de voorbereiding. Het begint met het bekijken van filmpjes van versierde woningen in Amerika. Ik doe daar dan inspiratie op en schuim de winkels af op zoek naar wat zou passen. Ik maak er wel een punt van dat we nooit tweemaal dezelfde opstelling hebben. Het moet dus ieder jaar een nieuw concept zijn.”

Nu hij buiten een beetje de grens heeft bereikt, wil François de kerstsfeer binnen aanpakken. “Niet met zoveel lichtjes, maar wel met miniatuurhuisjes en figuurtjes. Ik zou graag een soort miniatuur-kerstdorp uitbouwen. Maar we zien wel.”

Eerst genieten van de kerstsfeer buiten en dit tot 6 januari. Eens Driekoningen voorbij, mag alles opnieuw in de doos.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier