2.750 motards in Kortrijk : bekijk ze (bijna) allemaal

2.750 motards daagden op in Kortrijk voor het Vlastreffen © JVGK
Redactie KW

Tijdens het weekend van 28 tot 30 augustus waren er een heel weekend activiteiten in het kader van het Vlastreffen.

Op vrijdag was de jaarlijkse nocturne op de Grote Markt. De demo-namiddag van zaterdag werd een daverend succes. ‘s Namiddags konden moto’s getest worden bij verschillende merken.

“Het werd een topdag”, aldus voorzitter Bart Denauw. “Van 14 uur tot 19 uur waren alle 60 moto’s constant bezet. Ze stonden hoogstens vijf minuten stil. We vermoeden dat er 300 tot 400 testritten gebeurd zijn. Volgend jaar gaan we voor een volledige demodag. Nu al beloofden sommige merken met het dubbel aantal moto’s te komen.”

https://www.youtube.com/watch?v=-VTAM-rP58I#t=27

Het Vlastreffen zelf vond zondag plaats. Aan de Budascoop startten 2.750 moto’s. “Ook de nieuwe locatie viel mee. Er stond wel iemand aan Kinepolis om motorrijders, die uit gewoonte toch naar daar zouden rijden, de juiste weg te wijzen. De nieuwe locatie werd ook duidelijk bewijzerd.”

Op de stops in Brakel en Ingelmunster was er zondag veel ambiance. De eerste motorrijders kwamen rond de middag al aan in Ingelmunster. Daar vertrokken ze om 16 uur voor het laatste deel van de rit om samen op de Grote Markt in Kortrijk aan te komen.

EDB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier