2.000 mensen houden stille wake in Oostnieuwkerke

JOKE COUVREUR
Redactie KW

In Oostnieuwkerke vond vrijdagavond een wake tegen zinloos geweld plaats naar aanleiding van de dood van de 31-jarige Oostnieuwkerkse Ann-Laure Decadt, die vorige week stierf na een terroristische aanslag in New York. 2.000 mensen stapten mee door de straten van de gemeente.

Enkele vrienden en de Chiro van Oostnieuwkerke, waar Ann-Laure jarenlang lid van was, namen de touwtjes in handen voor de organisatie van de wake.

JOKE COUVREUR
JOKE COUVREUR

Zo’n tweeduizend mensen zakten af naar het centrum van Oostnieuwkerke. “Ik herinner mij Ann-Laure vooral als een supertoffe chiroleidster, waarmee je altijd plezier beleefde“, zegt Annelies Kindt, een van de initiatiefnemers voor de wake.

JOKE COUVREUR
JOKE COUVREUR

Wim Opbrouck begon de bijeenkomst met een gepaste tekst. Nadien trok de grote menigte in stoet door de straten van Oostnieuwkerke.

JOKE COUVREUR
JOKE COUVREUR© JOKE COUVREUR

Bij aankomst legden de deelnemers één voor één een kaarsje neer. Die vele kaarsjes vormden samen een groot hart. De wake werd afgesloten met een tekst van Mohamed El Bachiri, een man uit het Brusselse die de prijs voor de gelijkheid kreeg, en het lied ‘Imagine’ van John Lennon, gezongen door Wim Opbrouck. Er werd ook een minuut stilte gehouden voor Ann-Laure en de andere slachtoffers van zinloos geweld. De begrafenis van Ann-Laure vindt zaterdag om 10 uur plaats in de kerk van Oostnieuwkerke.

(BFR)

JOKE COUVREUR
JOKE COUVREUR© JOKE COUVREUR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier