18e editie van Oostende voor Anker verwacht meer dan 140 authentieke vaartuigen

05/05/17 om 22:12 - Bijgewerkt op 06/05/17 om 13:01

Zoals ieder jaar is het laatste weekend van mei verzamelen geblazen voor alle liefhebbers van het maritiem varend erfgoed van de Noordzee.

18e editie van Oostende voor Anker verwacht meer dan 140 authentieke vaartuigen

Oostende voor Anker is aan haar achttiende editie toe en verwacht van 25 tot en met 28 mei e.k. meer dan 140 authentieke vaartuigen, originele getuigen of replica's van het roemrijke maritieme verleden van de Noordzeelanden. Thema dit jaar is de binnenscheepvaart met de focus op de Loire vallei met o.a. de komst van een 5-tal platbodems van de Loire.

Naast het Montgomery- en het Mercatordok vormen ook het Stations- en het St.-Petrus en St.-Paulusplein het epicentrum van dit vierdaagse gratis festival van de Noordzee. Ook dit jaar worden weer zo'n 250.000 bezoekers verwacht om de aangemeerde vaartuigen te bezoeken, in te schepen voor een trip op zee, te genieten van de shantieoptredens, om oude ambachten te bewonderen of te genieten van de onvervalste ambiance die OvA sinds haar eerste editie nooit verraden heeft. en alleen al de komst van viermaster Kruzenshtern of Boa Esperanza is een ommetje waard.

(ML)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!