18-jarige Alicia uit Knokke-Heist voor één dag Vlaams parlementslid

20/10/16 om 17:42 - Bijgewerkt om 17:40

De 18-jarige studente uit Knokke-Heist mocht in het kader van de Zuiddag werken als persoonlijk medewerker van Vlaams parlementslid Björn Anseeuw (N-VA).

18-jarige Alicia uit Knokke-Heist voor één dag Vlaams parlementslid

Zuiddag is vooral bekend van de jaarlijkse campagne 'Work for Change', waarbij meer dan 17.000 scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag een heuse job uitoefenen. Hun loon, 50 euro, wordt afgestaan aan een jongerenproject in het Zuiden. In 2016 gaan ze onder andere aan het werk in de favela van Jardim Gramacho, de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika.

"Het parlementsgebouw is zeer groot en op één dag kan je daar je weg niet terugvinden. Maar Björn en zijn medewerkster begeleidden me goed.', vertelt Alicia Bergeret. "Ik stelde in de commissie armoede een vraag over de drempels in verband met kinderopvang en het belang daarvan in de strijd tegen armoede. Ook kreeg ik een rondleiding in het gebouw. Ik ben blij dat ik deze kans kreeg en had geluk van meneer Anseeuw en zijn medewerker mevrouw Sofie Defever te mogen leren. Wat ik later wil worden weet ik nog niet, maar een job in de politiek zie ik na vandaag wel zitten", aldus de studente aan het Sint-Jozefsinstituut in Brugge.

(DM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!