17-jarige Steven uit Wervik is terecht

Redactie KW

De 17-jarige Steven Jacaton uit Wervik is 36 uur na zijn verdwijning terecht. De jongen bevond zich in Le Bizet bij Ploegsteert, vlak over de grens met Henegouwen.

De 17-jarige Steven, een jongen met autisme, verdween dinsdagochtend rond half acht nadat hij op enkele meters van zijn huis in de Mesenstraat zijn schoolbus naar Kortrijk miste. Hij was slechts enkele minuutjes te laat om zoals elke dag om 7u30 op de hoek van de Mesenstraat en de Dokter Dumontstraat zijn bus richting De Hoge Kouter, een school voor jongeren tussen 12 en 21 met een verstandelijke beperking in Kortrijk, te halen.

Wellicht besliste hij dan om te voet op weg te gaan naar Kortrijk. Zonder gsm, zonder geld, zonder identiteitskaart, eten of drinken, enkel een rugzak met zijn buspas waarop zijn pasfoto, zijn naam en zijn school prijkt. Rond 11u30 sprak hij nog een vrouw aan en vroeg naar ‘Kouter’, zo bleek nadat een opsporingsbericht was verspreid. Dat was in Rekkem, deelgemeente van Menen.

Woensdagavond, iets voor 19 uur, maakte het parket van Ieper bekend dat Steven veilig en wel terecht is. Hij verkeert in al bij al goede gezondheidstoestand. Hoe de jongen in Ploegsteert terecht kwam is nog niet duidelijk. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier