165.000ste bezoeker Zwin Natuur Park komt uit Ingelmunster

07/08/17 om 16:59 - Bijgewerkt om 16:58

De eer viel te beurt aan Carl Sansen en Isabelle Verhaeghe en hun zoontje Alexander, en de jarige Gilles uit Ingelmunster.

165.000ste bezoeker Zwin Natuur Park komt uit Ingelmunster

Op de foto Carl Sansen en Isabelle Verhaeghe en zonen Gilles en Alexander samen met directeur Ine De Wash en gedeputeerde Guido De Corte © DM

"Het Natuur Park opende op 10 juni 2016 de deuren. Dik één jaar later tellen we al 165.000 bezoekers. Sedert de paasvakantie stapelen we de topdagen met meer dan 1.000 bezoekers op. Op 30 april werd een recordaantal genoteerd van 1.300 bezoekers.

Ons Zwin Natuur Park is een succes dankzij de inzet van onze 60 gidsen. De labohut en het kijkcentrum worden dagelijks bemand door een gids. De gids schept waterdiertjes uit de poel van de labohut zodat bezoekers die van dichtbij kunnen bekijken. Een deel van het kijkcentrum wordt ingericht als zoutwaterlabo, uniek in België. In de boshut is er elke woensdag- en zondagnamiddag een voorleessessie voor kinderen. De parkgids vertelt dagelijks alles over de fauna en flora in de Zwinregio.

Daarnaast neemt een gids bezoekers elke zaterdagnamiddag om 14 uur en elke zondag om 10 en 14 uur mee in de Zwinvlakte, waar de Zwinneblomme momenteel in bloei staat.

Op 8 en 12 augustus en elke zaterdag- en zondagvoormiddag in september worden vogels geringd tussen 10 en 13 uur. Bij deze vogelringdemonstraties geeft een ringer deskundige uitleg. Bezoekers kunnen de vogels van dichtbij zien en komen meer te weten over hun leven."

(DM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!