157.000 euro voor verbetering vakantieverblijven aan de kust

© BELGA
Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen ruim één miljoen euro in 53 erkende jeugdverblijven verspreid over heel Vlaanderen. “157.000 euro daarvan is voorzien voor de kust”, weet volksvertegenwoordigster Cathy Coudyser.

“Vlaams minister Weyts verlaagt met deze subsidies de vakantiedrempel om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van ontspanning. Het aanbod van jeugdverblijven voor jongeren met een beperking is nog te beperkt in Vlaanderen. Een uitbreiding van het aanbod vergt serieuze investeringen en dat is dikwijls pas mogelijk als de overheid mee ondersteunt.”

Vakantiehuis Hoge Duin in Oostduinkerke moderniseert de inrichting van familievriendelijke gezinskamers en verbetert met rolstoeltoegankelijke kamers de toegankelijkheidsgraad (100.813 euro). Er wordt ook geïnvesteerd om Chat Botté in De Haan en Midwester in Koksijde te moderniseren voor respectievelijk 12.388 euro en 4.959 euro. Aan De Barkentijn in Nieuwpoort worden brandveiligheids- en moderniseringswerken uitgevoerd voor 38.753 euro.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier