15-jarige Kuurnse in Top Model: “Grote finale in Parijs lonkt”

Op de foto Maegan Neyt uit Kuurne die meedingt naar de titel van Top Model in de categorie Mannequin. (Foto BRU) © BRU
Redactie KW

Zondag 18 maart weet Maegan Neyt (15) of haar Top Model-avontuur verder gaat of niet. Nadat Maegan de kwartfinale in de categorie mannequin zonder problemen tot een goed einde wist te brengen, wil ze ook zondag opnieuw schitteren in de halve finale die plaats heeft in San Marco Village in Schelle.

Voor de studente handel-talen Maegan Neyt breken er opnieuw enkele spannende dagen aan. Zondag weet ze of er een einde aan haar droom komt of niet. Nadat Maegan in het verleden ooit al eens als model kon proeven van een fotoshoot, was ze meteen gewonnen toen ze via Facebook te weten kwam dat de organisatie achter Top Model Belgium nog op zoek was naar kandidaten om deel te nemen aan de vijftiende editie van de wedstrijd.

Het is mijn eerste deelname aan dergelijke wedstrijd“, vertelt Maegan die later graag reisleidster of eigenaar van een hotel zou worden. “Nadat ik me online inschreef volgde er al snel een brief van de organisatie, waarin te lezen stond dat ik aan de hand van de drie foto’s die ik had toegevoegd bij mijn inschrijving geselecteerd was. Ik was gelukkig met deze selectie, maar realiseerde mij meteen dat ik slechts één van de in totaal zesduizend geselecteerde kandidaten was. Echte selectiecriteria waren er niet, behalve dat je groter moest zijn dan 1,68 meter.”

Zware repetities

“Op 28 oktober volgde dan een volgende schifting, die bestond uit een fotosessie in Mons. Daar besliste de jury ook in welke categorie de kandidaten werden onderverdeeld. Tijdens deze kwartfinale werd mijn kandidatuur weerhouden door de jury en werd ik ondergebracht in de categorie mannequin meisjes 15 jaar, waarna drie repetities volgden die telkens in Mons plaats vonden. Onze groep, bestaande uit een honderdtal meisjes, werd voor deze repetities telkens opgesplitst in kleine groepjes die elk een catwalk-coach kregen toegewezen.”

“Tijdens deze repetities, die bijzonder zwaar waren, werd ons bijgebracht om zelfvertrouwen uit te stralen en werd er ook aan onze houding op de catwalk gewerkt. Daarnaast moest ik om in de halve finale te geraken, ook op zoek gaan naar vier sponsors die elk 75 euro wilden investeren in mij, een opdracht die ik vlot tot een goed einde wist te brengen.”

Voor Maegan staat er zondag veel op het spel. Als ze verkozen wordt tot een van de finalisten, mag ze op 3 februari 2019 in het Lido van Parijs naar de hoofdprijs meedingen.

Positieve reacties

Top Model Belgium is een modellenwedstrijd met internationale uitstraling, die al meer dan vijftien jaar bestaat. De wedstrijd is vooral bekend in Wallonië, maar elk jaar blijft ook het aantal Vlaamse kandidaten stijgen. Vorig jaar werd Annelien Coorevits, ex-miss België en presentatrice, aangetrokken om de Nederlandstalige kandidaten te begeleiden.

“Ik krijg enkel positieve reacties op mijn deelname”, gaat Maegan verder die les volgt in het Spes Nostra in Heule.

“Naast mijn vrienden, vriendinnen, klasgenoten en kennissen kan ik ook op heel wat steun rekenen van mijn mama. Hoe mijn kansen liggen is moeilijk in te schatten gezien ook het aantal sms’en die naar het speciale nummer gestuurd worden, doorslaggevend kunnen zijn. Zelf blijf ik er nuchter bij en met mijn twee voeten op de grond, maar ik hoop wel stiekem dat ik mee kan op droomweekend naar Parijs om er in de grote finale, die onder meer uitgezonden wordt op RTL-TVI, het beste van mezelf te geven. ”

Maegan hanteert ook zelf geregeld het fototoestel om erop uit te trekken en foto’s te maken. In haar vrije tijd is ze lid van de Chiro waar ze al vier jaar deel van uitmaakt. Daarnaast is ze sinds één jaar ook actief bij damesvolleybalclub G&V Kuurne, waar ze in de categorie U13 speelt.

Wie Maegan wil helpen om haar een stukje dichter bij de grote finale in Parijs te helpen, kan nog tot en met zondag 18 maart een sms-bericht sturen met als tekst TMB54 naar het betaalnummer 3565. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier