14-jarige jockey wint finale van Winkel Koerse

© ©2017 Jan STRAGIER
Redactie KW

Winkel Koerse was dinsdag terug een hoogdag voor de Winkelnaren en voor de vele paardenliefhebbers van de wijde omgeving. Iedereen wilde er terug zijn, of je nu van paarden hield of niet, de ‘couleur locale’ overheerste.

De tocht naar de ‘Hoogte’ aan de Gullegemsestraat werd met 50 meter ingekort om alles beter in beeld te brengen en dat deed zeker niets af van het enthousiasme van de vele kijkers. Er waren terug vele nevenactiviteiten. Thibe Vandemoortele toonde zich bijvoorbeeld de winnaar bij de Klakke Junior. De Nederlandse ‘pikeurs’ raasden met bijna 50 km/u door de straat en de boerenpaarden bulderden de Gullegemsestraat op. De finale ging tussen paard 1 en paard 30 en deze werd gewonnen door een 14-jarige jockey die zich met het paard Betty van eigenaar Robert De Ketelaere zich de beste toonde.

Zoals het al een aantal jaren het geval is, werden 40 wijken verbonden aan de 40 deelnemende paarden, maar hier zaten de organisatoren wel achteraf wat met de handen in het haar: 38 wijken kregen een paard toegewezen en zoals steeds kreeg het gemeentepersoneel steeds paard 1 en de dames van het bestuur paard 40.

Al was Katelijne Vandemaele van het gemeentepersoneel nog zo fier als een gieter, een echte wijk is dit wel niet. Hoe de organisatoren dit zullen oplossen zullen ze wel zo vlug mogelijk laten weten…

(LDE – Foto Jan Stragier)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier