13-jarig meisje uit Roeselare bewusteloos afgevoerd na fuif in Torhout

© iStock
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 13-jarig meisje opgenomen in het Torhoutse ziekenhuis. Ze had te veel gedronken op een fuif en verloor zelfs het bewustzijn.

Volgens de website van VRT had het 13-jarige meisje maar liefst 2,81 promille alcohol in het bloed. Het meisje ging logeren bij een vriendinnetje, maar haar ouders wisten niet dat ze naar een fuif in Torhout zouden gaan. Daar heeft het meisje te veel gedronken, waarna ze in zorgwekkende toestand naar de spoedafdeling werd gebracht. Het ziekenhuis verwittigde zowel de ouders van het Roeselaarse meisje als de lokale politie.

“Het klopt dat wij ‘s nachts opgebeld werden door het ziekenhuis in verband met het 13-jarige meisje”, bevestigt Annemie Wittesaele, woordvoerster van politiezone Kouter. “Over het promille alcohol in haar bloed en de overige omstandigheden kan ik niets kwijt – die cijfers komen niet van ons – maar het klopt wel dat wij de zaak onderzoeken. Het gaat uiteindelijk om een meisje van amper 13 jaar, dus spreken we van strafbare feiten.”

Waarschuwing van de druglijn

De site van de druglijn waarschuwt voor de effecten van alcohol bij jongeren. “Het kan zijn dat je nog minder weegt of letterlijk kleiner bent dan volwassenen. Daardoor kan een kleine hoeveelheid alcohol al hard aankomen. Ook je lever is het niet gewoon om alcohol af te breken. Daardoor voel je de effecten van alcohol veel sterker”, klinkt het. Ook op de lange termijn kunnen de gevolgen desastreus zijn. “Je hersenen zijn nog volop in ontwikkeling. Alcohol verstoort die groei en kan, vooral wanneer je vaak of veel drinkt, leiden tot leerproblemen en verminderde geheugenprestaties. Je kan je minder goed concentreren, je kan minder goed informatie verwerken, je hebt meer moeite met moeilijke dingen, je gaat minder nauwkeurig werken, je bent veel vlugger moe…”

Het parket wil voorlopig niet communiceren over de zaak. Procureur Frank Demeester bevestigt wel dat de precieze omstandigheden van het incident bekeken zullen worden. Daarna zal beslist worden of er verder onderzoek nodig is.

(AD/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier