12 ideeën rond de Toekomst van Brugge zullen concreet uitgewerkt worden

Redactie KW

Er werden in totaal 315 ideeën ingediend voor het project De Toekomst van Brugge, dat het stadsbestuur vorig najaar opgestart heeft

Om zoveel mogelijk goede ideeën uit te voeren, kunnen indieners individuele begeleiding krijgen van de stadsdiensten. Op maandag 2 maart vindt in zaal Daverlo het tweede van vier toekomstateliers plaats.

“Hiervoor hebben 111 Bruggelingen zich ingeschreven”, zegt burgemeester Renaat Landuyt. Tijdens de ateliers zal intensief gewerkt worden aan twaalf projecten die nauw begeleid worden van idee tot uitvoering. De twaalf groepen kwamen tot stand na een eerste atelier.

Het gaat om de realisatie van een fietsersbrug over de ringvaart, een autovrije binnenstad, kiss & meet (verbinden van buurtinitiatieven), een ecohuis (met subgroep rond voeding en moestuinieren), nieuwe woonvormen, een toekomst voor cinema Liberty, fab lab, ‘t Brug Ei, brede school, een creatief centrum en burenhulp.

Op 24 mei 2015, bij de opening van de Triënnale, worden een aantal ideeën van de toekomst van Brugge voor één dag gerealiseerd langs een toekomstparcours in de binnenstad.

(SVK)

>> Info : www.detoekomstvanbrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier