11 juliviering in Kortrijk wijkt niet voor finale EK voetbal

© BELGA
Redactie KW

Dat meldt het stadsbestuur van Kortrijk. Het 11 juli-Komitee in Brugge besliste eerder hun programma rond de Vlaamse feestdag te verplaatsen naar het voorafgaande weekend.

Kortrijk trekt traditioneel de 11 juliviering op gang, met op 10 juli een plechtige ceremonie waar de minister-president het openingswoord neemt op de historische Groeningekouter. Dat zal dit jaar niet anders zijn. “De nodige aandacht blijft als Guldensporenstad behouden op 10 juli met het officiële gedeelte en een drankgelegenheid achteraf”, aldus Kortrijk.

De finale van Europees Kampioenschap in Frankrijk vindt dezelfde zondag 10 juli plaats vanaf 21 uur. Kortrijk zal wel grote schermen plaatsen op onder meer het Schouwburgplein en in deelgemeente Heule, zodat de voetballiefhebbers niets hoeven te missen. “Wij stoppen wel met alles om 20.45 uu” zodat de liefhebbers van voetbal naar het Schouwburgplein kunnen afzakken om daar de voetbal te volgen”, zegt Dirk Devoldere, ondervoorzitter van het Guldensporencomité. “De organisator van het voetbaldorp daar werkt trouwens ook mee aan ‘Kortrijk Gordelt’ die start en aankomt aan de Groeningekouter.”

Dinsdag liet het 11 juli-Komitee in Brugge weten dat zij hun vieringen, met een academische zitting en optredens op de Brugse Burg, verplaatsen van zondag 10 en maandag 11 juli naar vrijdag 8 en zaterdag 9 juli.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier