Heule krijgt weer 11 juliviering

Onlangs organiseerde Davidsfonds Heule een dagtrip naar Frans-Vlaanderen, met onder meer een bezoek aan de kathedraal. © GF
Redactie KW

Op zondag 9 juli neemt de Heulse Davidsfondsafdeling de draad van een vroeger vaste traditie weer op.

Het is van 2011 geleden dat Heule nog een eigen Guldensporenherdenking kreeg.

Sinds vorig jaar heeft het Davidsfonds een vernieuwd bestuur onder leiding van Yves Mortier. Deze ging toen de uitdaging aan om maandelijks een activiteit te voorzien. Een 11 juliviering mocht dus niet ontbreken. In het verleden heeft Davidsfonds Heule trouwens heel wat memorabele 11 julifeesten georganiseerd.

90-jarig bestaan

Het feest vindt vanaf 11 uur plaats op 9 juli in de hoeve De Heerlijkheid. Bestuurslid Bob Carron, erevoorzitter van de Kortrijkse Cultuurraad, houdt de gelegenheidstoespraak. Daarna volgt een receptie en een barbecue, met muzikale omlijsting door de muziekgroep ‘Flor and Friends’.

Dit jaar bestaat Davidsfonds Heule ook 90 jaar. Dat zal op 10 december gevierd worden. Eerste voorzitter bij de oprichting in 1927 was brouwer Emiel Huys. In het bestuur anno 2017 blijft Hugo Desmet als een rots in de branding. Hij was jarenlang voorzitter, gaf toen de fakkel door aan Jacques Devaere (die zich nu om gezondheidsredenen teruggetrokken heeft) maar blijft nog altijd actief bestuurslid, intussen maar liefst 44 jaar lang. (NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier