11.11.11.-comité van Pittem brouwt eigen biertje

Het 11.11.11.-comité wil met de Tripel XI het nuttige aan het aangename koppelen. © JG
Redactie KW

De Tripel XI werd gemaakt in samenwerking met brouwerij Maenhout uit Pittem.

Naast alle activiteiten die het Pittemse 11-11-11-comité organiseert om bij de mensen de ogen te openen voor de noord-zuidproblematiek en geld in te zamelen voor de goede zaak, hebben ze nu een nieuwe troef : een eigen bier.

Problemen bespreekbaar tussen pot en pint

De ervaring leert dat heel wat problemen bespreekbaar worden tussen pot en pint. Tegen die achtergrond kwam het comité op het idee om het nuttige aan het aangename te koppelen en een eigen bier op de markt te brengen. Voor de concrete uitwerking van het plan werd de Pittemse Brouwerij Maenhout onder de arm genomen en dat resulteerde in de ‘Tripel XI’ – uitgesproken als ‘ksi’.

Het gaat om een blond, niet te zuur bier van 8,2 graden. Het zal dit najaar op alle activiteiten van 11.11.11. in Pittem te verkrijgen zijn, te beginnen met de verenigingenquiz ‘De 11e vraag’ op 16 oktober. Het bier zal echter niet in de handel te verkrijgen zijn en er zijn maar 3.000 flesjes van gebrouwen. Het zal verkocht worden in pakketjes van zes flesjes aan 11 euro.

Wie het wil bestellen, kan dit via tripelpittem@gmail.com of de website www.tripelxi.com. Op deze website kan je ook meer informatie vinden over het bier.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier