106.598 euro subsidie voor Sterke Mama’s uit Houthulst

Redactie KW

De provincie verdeelt ruim 3 miljoen euro subsidies aan 23 welzijnsprojecten. In Houthulst is het project ‘Zuurstof voor ouders en onderwijs’, een samenwerking tussen het OCMW en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen, geselecteerd.

De subsidie voor het project in Houthulst bedraagt 106.598 euro en gaat voornamelijk naar werkingskosten. Anje Huysentruyt, medewerkster Samenlevingsopbouw en projectleidster in Houthulst. “Met het project ‘Verder kijken dan morgen: ouders ontmoeten ouders’ wilden we een aanbod van integrale gezinsondersteuning uitbouwen in Houthulst. Uit dat project groeide ‘Sterke Mama’s’, die sinds de zomer van 2012 elkaar tweewekelijks ontmoeten in het Sociaal Huis. Er wordt samen gepraat en gekookt en er wordt vorming aangeboden. Intussen bestaan de Sterke Mama’s drie jaar en nemen ze zelf initiatieven.”

Positief onthaald

OCMW-voorzitter Gino Keirsschieter zegt dat het project positief onthaald werd door de schoolgemeenschap. “De Vrije Basisschool Houthulst stapt als eerste school in het project, de komende drie jaar betrekken we ook de andere scholen erbij”, zegt Gino Keirsschieter. “De scholen reageerden enthousiast. Met het experiment onderwijsopbouwwerk in landelijke context willen we de schakels tussen school, gezin, hulpverlening en de samenleving uitbouwen”, aldus Gino Keirsschieter.

(DCJ-foto DCJ)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 30 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier