101-jarige krijgt ‘geboorteboompje’ van Kortrijks stadsbestuur

De jubilaris kreeg van de schepen... een boompje. © JVGK
Redactie KW

Gerard Schotte werd vandaag door het Kortrijkse stadsbestuur gehuldigd als 101-jarige. De schepen bracht geen bloempje, maar wel een boompje mee als cadeau.

Gerard Schotte, getogen in Rollegem maar sinds een aantal jaar woonachtig in woonzorgcentrum Biezenheem in Bissegem, vierde op 12 november zijn 101ste verjaardag. Vandaag kwam schepen van Bevolking Koen Byttebier langs om hem te feliciteren.

“Ik wil je niet letterlijk in de bloemetjes zetten, want ik las in Krant van West-Vlaanderen iets over de opmerkelijke uitnodiging die in jouw brievenbus gevallen was”, vertelde de schepen lachend. “Iets over het planten van een geboorteboom én daarom kom ik vandaag niet met een boeket bloemen, maar met een kerstboompje.”

Tweede oudste

Gerard kreeg enkele weken geleden namelijk een uitnodiging om naar de opening van het geboortebos voor Kortrijkzanen geboren in 2015 te komen. Dat was het gevolg van een computerfout: ook alle personen die in 1915 werden geboren, kregen een uitnodiging. Gerard Schotte is trouwens de op één na oudste man van Groot-Kortrijk. (EDB/AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier