100ste verjaardag Roger Slosse in Roeselare gevierd met bonte avond

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Donderdag 27 maart werd de honderste verjaardag van Roger Slosse gevierd met een bonte avond in het stadhuis van Roeselare. Roger Slosse stond ook wel bekend als Juul Plastiek, de volksfiguur bij uitstek in de Rodenbachstad.

Roger Slosse werd geboren op 27 maart 1914, hij stierf in 2005 op 91-jarige leeftijd. “Hij was een man van het volk”, vertelt Dirk Lievens, voorzitter van de Vrienden van Juul Plastiek. Een genootschap opgericht om de werken van Roger Slosse niet verloren te laten gaan. “Roger heeft in zijn leven heel wat geschreven en gerealiseerd. Hij schreef sprookjes, gedichten, verhalen en had een eigen hoekje in De Weekbode waar hij ludieke vertellingen kon doen.”

“Roger ging er altijd van uit dat hij honderd zou worden, door zijn werk levendig te houden en de organisatie van de bonte avond op zijn honderste verjaardag, was hij toch een beetje aanwezig”, aldus Dirk nog.

Voor aanvang verzamelde een deel van de Vrienden van Juul Plastiek nog even aan het standbeeld van Juul Plastiek op de Vismarkt in Roeselare.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier