100 km van Ieper start onder een stralende zon

Redactie KW

Vrijdag is de 45ste editie van de 100 km van Ieper gestart. Met het voorspelde mooie weer belooft het een succeseditie te worden.

Elke dag wordt er gestart aan het Jeugdstadion in de Leopold III-laan in Ieper. Tot en met zondag 8 mei kan groot en klein, jong en oud, afgetraind of ongetraind op eigen tempo meestappen. Van 6 tot 50 km in één dag, maar ook 10, 12, 15, 20, 30 en 40 km naar keuze.

Zelfs voor de niet-wandelaars is een bezoek aan het In Flanders Fields op de Grote Markt een aanrader. Daar loopt de tentoonstelling ‘Canada in Flanders’, waarin herinnerd wordt aan het feit dat tijdens de twee oorlogsjaren, van augustus 1914 tot augustus 1916, de Canadezen het hard te verduren kregen. In 1916 vielen 6.433 slachtoffers.

Door de hervormingen in het leger neemt de 100 km van Ieper na 44 jaar afscheid van de samenwerking. De grootste wandeltocht van de Westhoek zal er niet minder door zijn. De koer van de Ridder de Stuers in Zillebeke was de eerste rustplaats voor heel wat afstanden. Iedereen had er duidelijk zin in.

(DVDB – Foto DVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier