100 jaar WO I in Tielt: massaspektakel met honderden figuranten

(Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De stad Tielt heeft iets met de Eerste Wereldoorlog. Dat zal vooral in 2015 herdacht worden, want dan staat de Europastad centraal in de herdenking rond 100 jaar Eerste Wereldoorlog.

Het orgelpunt moet in september 2015 een groot massaspektakel in de Europahal worden. Daarvoor tekenen Paul Bekaert en Danny Verlinden. Die laatste zal ook instaan voor de regie. “Het is geen toeval dat deze twee personen werden aangetrokken om het massaspektakel op poten te zetten”, zegt bevoegd schepen Simon Bekaert (SP.A). “Mijn vader Paul heeft in het verleden al verschillende scenario’s geschreven. Zo stond hij in voor drie revues en ook al eens voor het massaspektakel ‘De Boerenkrijg’. Dat was altijd wel een succes.”

Volgens de schepen bestond het succes erin om zoveel mogelijk Tieltse verenigingen te betrekken in het totaalspektakel. Dat zal deze keer ook nodig zijn, want er zouden zeker minstens honderd figuranten nodig zijn. “Het is een mooie manier om alle toneelverenigingen, groepen en andere verenigingen van Tielt samen te krijgen in één project.”

Over het script mag momenteel nog niet al te veel verklapt worden, maar het spreekt voor zich dat Tielt als hoofdkwartier van de Duitsers in 14-18 centraal zal staan. De eerste repetities zijn in februari gepland. Vanaf half september zal de stad op zoek gaan naar de figuranten.

(RDC-foto RN)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 30 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier